Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Благоевград почете паметта на загиналите офицери и войници при защита на Горна Джумая

За поредна година, на Архангелова задушница, пред братската могила-костница, намираща се на територията на стария гробищен парк в Благоевград, бе отслужена панихида, изпълнени военен ритуал и ритуал по полагане на венци и цветя, предаде репортер на “Фокус“.

Областният управител на област Благоевград Мария Димов, председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, представители на политически партии, историци, общественици и граждани се поклониха пред паметта на десетките хиляди българските бойци, загинали по време на Балканската, Първата световна война, в борбите за национално освобождение и обединение, в операциите за поддържане на мира и при изпълнение на воинския дълг в мирно време.

На Архангелова задушница се отдава вечна признателност към загиналите в името на българския народ.

По инициатива на Областна администрация Благоевград традицията на Архангелова задушница е възобновена на паметника-костница в Благоевград, където са положени тленните останки на безсмъртните 581 офицери и войници, дали живота си в защита на Горна Джумая.

Свещеници от храм “Въведение Богородично“ отслужиха заупокойна молитва, а военнослужещи от Военно формирование 26400 изпълниха военен ритуал.

Източник: Blagoevgrad24.bg

Подобни публикации

Back to top button