Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Фолклорният фестивал „1000 носии на едно място“ разкрива красотата на разложкото облекло от миналото

Фолклорният фестивал „1000 носии на едно място“ разкрива красотата на разложкото облекло от миналото. Фестивалът, организиран от община Разлог, дава възможност на жителите и гостите на града да се докоснат до местни занаяти, разложки носии и местен фолклор, съобщиха за БТА от общината.

Фестивалът пренася в свят, в който народната носия, музиката и танца са негови владетели, допълват организаторите. Началото е от 11:00 часа днес на централния площад „Преображение“ в Разлог с концерт на читалищата от общината. В Исторически музей – Разлог посетителите ще могат да разгледат и изложба, която показва носии от началото на 19-и и средата на 20-и век.

Гостите на Разлог ще се докоснат и до опита на бабите от разложкото село Горно Драглище, които в ателиета ще демонстрират запазени през вековете умения, ще има и домашно приготвени питки и писани яйца.

Около 12:30 часа е предвидена кулминацията на фестивала – хоро от жителите на седемте квартала на града, както и гости на Разлог, облечени с български носии.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button