Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Подписка в подкрепа строежа на магистралата през Кресненското дефиле

Сдружение “Бъдеще за човека, спорта и туризма в Кресненското дефиле” излезе с позиция за изграждане на най-тежкия лот на АМ “Струма”. Днес входираха подписка пред премиера Николай Днков и до регионлания министър Андрей Цеков.

“Провокирани от информацията, че жителите на Кресна са срещу довършване на автомагистралата, организирахме подписка в поддръжка на довършване на пътя през Кресненското дефиле в най-бързи срокове. Само за три дни събрахме над 3000 подписа на хора, живеещи по поречието на река Струма. Те са в градовете Кресна и Симитли и селата Брежани, Крупник, Черниче, Полето, Железница, Мечкул, Ощава, Долно Осеново, Ракитна, Полена, Градево, Сушица. Те поддържат утвърденото трасе на автомагистрала “Струма”, което планува в посока София да бъде построено ново трасе отвън дефилето, а в посока Гърция да се употребява съществуващия път Е-79, след неговата рехабилитация, включваща всички уреди – мостове, тунели, водостоци и други, някои от които не са ремонтирани от повече от 20 години”, сочат от сдружението.

“Хората от района не могат да чакат повече да бъде довършена автомагистралата, която трябваше да бъде подготвена преди повече от 15 години. На нас, хората, които всекидневно пътуваме през дефилето, с цел да стигнем до работа, до земите си, до родственици, до родното си място, през дейния летен сезон ни се постанова да чакаме в безкрайни тапи. Изпълнението на гореспоменатия вид на АМ “Струма” ще подсигурява: 1. Безопасността на придвижване, без тежки произшествия със починали и потърпевши хора. 2. Намаляване на шума, праха и автомобилните газове през селата и градовете, в следствие на непрекъснатия целогодишен поток от коли и задръствания; 3. Довършване на пътните възли при Кресна и Симитли и преустановяване на километричните тапи, при свързването с пътя за Банско и връзката с лот 3.3. на автомагистралата при Кресна. 4. Запазване на икономическото развиване и поминъка на хората в Кресна и Симитли. 5. Недопускане натрупването на милионите тонове изкопани земни маси, които биха се образували от строителството на дългия 16 километра тунел. Преминаването в продължение на няколко години на голям брой тежкотоварни коли, извозващи тези радиоактивни маси през селата и градовете до местата за разтоварване”, пишат от “Бъдеще за човека, спорта и туризма в Кресненското дефиле”.

Източник: Новини Благоевград, региона и България – ENOVINA.BG

Подобни публикации

Back to top button