Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Новини

Полицията с важна информация и препоръки за пътуващите в и извън страната

Заради очакваното интензивно движение в първия от серията почивни дни за Великденските празници, екипи на „Пътна полиция“ ще подпомагат трафика по входните и изходните артерии на София и големите градове, съобщи Мария Ботева от „Пътна полиция“ пред БНР.

„От 9:00 сутринта до около обяд ще продължат да подпомагат трафика, след което ще пренасочат усилията си към обезопасяване на участъците, в които се очаква на следващия ден да има голямо струпване на хора, предвид това че е Великден“, каза Ботева.

Предприети са и мерки за бързото обработване на документите на преминаващите през граничните пунктове, каза Аксиния Минчева от „Гранична полиция“.

„Работи се и по това да няма образуване на колони от превозни средства или продължително изчакване за преминаване през граничните пунктове. Гражданите, които имат намерение да предприемат пътуване в посока Сърбия следва да имат предвид, че в момента тече активна реконструкция и модернизация на ГКПП „Калотина“. Ремонтът налага реорганизация на движението, което съответно предполага удължаване на времето за изчакване и забавяне на времето за преминаване“, заяви тя.

Тя също така препоръча при пътуване към Сърбия да се използват по-малко натоварените гранични пунктове на граница със Сърбия.

„Тези граждани, които са решили да пътуват към Гърция през почивните дни следва да вземат предвид, че освен българските гости на Гърция, които ще пътуват, има и много румънски граждани, които транзитират през нашата. Достигането до граничния пункт ще бъде натоварено„.

Източник: Blagoevgrad-News – Различните новини от Благоевград и региона

Подобни публикации

Back to top button