Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураЛюбопитно
Популярно

Приказни герои шестваха по централните улици на Благоевград по повод Световния ден на театъра

Приказни герои шестваха по централните улици на Благоевград по повод Световния ден на театъра, който се отбелязва на 27 март. Шествието тръгна малко преди обед днес от Учебен корпус 8 на Югозападния университет „Неофит Рилски“ и в него се включиха студенти и преподаватели от специалност „Актьорско майсторство“ към катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“ на университета.

Шествието се организира от специалност „Актьорско майсторство“, но то е отворено и в него се включват различни театрални школи от Благоевград и Симитли, каза за БТА преподавателят в университета доц. Милена Анева. Днешният ден е специален за всички театрали, а за нашите студенти е особено тържествен, защото те се включват в празника със своето шествие, допълни доц. Анева.

Специалността „Актьорско майсторство“ се изучава в ЮЗУ „Неофит Рилски“ вече три десетилетия и за това време има много завършили студенти, които са се реализирали в различни театри, самите те ръководят школи, работят по специалността си и имат добра реализация, каза още преподавателят.

Шествието премина през централната част на града и достига до Драматичен театър „Никола Вапцаров“, където бъдещите артисти се срещнаха с настоящите, за да отбележат заедно празника си.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button