Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПрепоръчани

12 000 плодни, медоносни и горски дръвчета ще бъдат раздадени безвъзмездно в Благоевград

12 000 плодни, медоносни и горски дръвчета ще бъдат раздадени безвъзмездно в Благоевград. Събитието, организирано от Гората.бг, ще се състои тази неделя от 10.00 часа на площад „Георги Измирлиев“ в областния център. Всички желаещи от Благоевград и региона, които искат да направят града ни по-зелен и по-красив могат да се присъединят към инициативата и да получат толкова, колкото могат да засадят дръвчета.
На място ще подаряват жълта афъзка, малини (сорт херитедж), ябълки, дюли, кайсия (зарзала), орехи, череши (махалебка, дива), както медоносни ясен, явор, липа, златен дъжд, акация, красиви и ароматни текоми, дъб цер, източни туи и др.
Повечето дръвчета са 30-120 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2,5 метра, а церът е едногодишен.
Малините, сливите жълта афъзка, дюлите, кайсиите (зарзали), орехите са директно плододаващи, черешите и ябълките не са облагородени.
Организаторите ще дават подробна информация за видовете, заедно с инструкции за съхранение, засаждане и грижа. Апелът е хората да си носят използвани, но здрави найлонови пликове/малки чували, с което допълнително ще помогнат за опазване на природата.
Инициативата има за цел да се засадят 3 милиона дръвчета в България, като цифрата за сега е 2.4 милиона.

Подобни публикации

Back to top button