Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Археологически музей Сандански е първенец по образователни програми

При определен от община Сандански бюджет от 313 706 лв., музеят има за същата година 175 356 лв. собствени приходи

Археологически музей Сандански е на първо място в страната по създадени образователни програми (12), които са насочени към ученици от първи до осми клас, показва справка за 2022 година, подготвена от Министерството на финансите. В рамките на тези програми са осъществени са 2269 ателиета, работилници, занятия и часове – също рекорд за страната. Извън тази статистика са организираните от музейните работници серия от игри и състезания с образователна насоченост.

След нашия Археологически музей са сродните му исторически в Стара Загора, Перник, Смолян, Художествената галерия на Добрич.

При определен от община Сандански бюджет от 313 706 лв. музеят има за същата година 175 356 лв. собствени приходи, които са 56% от първата сума. По този показател Археологически музей Сандански е на осмо място в страната.

Музеят има 10 щатни служители, начело на екипа от 6 години е Антон Ковачев.

Данните и основания на тях анализ на Министерството на финансите обхващат работата на 111 музеи и художествени галерии, разпределени в 77 общини.

Източник: Sandanski1 – Новините на Сандански

Подобни публикации

Back to top button