Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Атанас Камбитов отново ще се бори за кметското място в Благоевград

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов обяви с публикация във “Фейсбук”, че отново ще се състезава за кметското място в града.

“Имах честта осем години да бъда кмет на Благоевград. През тези години работихме много, решихме едни от най-тежките и важни проблеми на града. Бяхме на път да решим и останалите. Направихме много, можем и повече! Кандидатирам се за кмет на Благоевград с амбицията да завърша започнатото, с ясна и реална визия за бъдещето. Знам и мога да работя за Благоевград! Доказал съм го! Вярвам във вашата подкрепа!”, пише Камбитов.

Той заемаше кметския пост в периода 2012 – 2019 г., като член на ГЕРБ. През 2019 г. той изгуби надпреварата за мястото от независимия Румен Томов, а през 2020 г. напусна партията на Бойко Борисов и се присъедини към тази на Цветан Цветанов “Републиканци за България”.

През 2022 г. антикорупционната комисия (КПКОНПИ) установи конфликт на интереси по сигнал, че два имота – частна общинска собственост, са продадени на дружество “Старт 2015” ЕООД с управител и едноличен собственик на капитала счетоводителката на Камбитов с инициали Р.Ш.В периода между 25 септември и 3 октомври 2017 г., за 10 дни, като едноличен собственик на капитала и управител е вписан Атанас Камбитов. Той е провел извънредно Общо събрание на “Старт 2015” ЕООД и е разпределил дивидент на самия себе си в размер на 79 800 лв. от натрупаната и неразпределена печалба за 2015 – 2016 г. Сумата му е изплатена от Р.Ш., в качеството ѝ на счетоводител на дружеството, по банков път. В същия ден, в който е взето решението за изплащане на дивидента, Камбитов продава дяловете си.

На 17 септември 2020 г. в Търговския регистър е вписана промяна на едноличния собственик на “Старт 2015” ЕООД, като новият е “Старт Груп 2020” ООД със съдружници Атанас Камбитов и дъщеря му. По този начин двата купени през 2016 и 2017 г. имота частна общинска собственост, преминават в собственост на дружество, в което съдружник е бившият кмет, участвал в продажбата им.

Като кмет той е издал заповеди и е утвърдил протокол за продажбата на единия общински имот, сключил е договор за продажба на другия общински имот, като и двете действия са извършени в частен интерес на свързано с него лице.

Източник: Дневник

Подобни публикации

Back to top button