Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПрепоръчани

Нови електробуси в Сандански и Петрич

Три чисто нови, с модерна визия и всички удобства за пътниците и водачите електробуса, ще бъдат доставени за транспортно обслужване на жителите на община Сандански.

Проектът бе спечелен от община Сандански, в партньорство с Петрич и Ботевград. Предвижда се да бъдат доставени общо 6 нови превозни средства с нулеви емисии – 3 електробуса за община Сандански и 3 електробуса за община Петрич.

За зареждането на електробусите ще бъдат изградени 6 зарядни станции – 3 в община Сандански и 3 в община Петрич.За подобряване на транспортните системи ще бъде изработен и Генерален план за организация на движението в град Сандански.

Проект “Изпълнение на интегрирани мерки за устойчива градска мобилност на територията на Петрич, Сандански и Ботевград“ ще допринесе за постигане на устойчива градска мобилност чрез развитие на екологични, безопасни, функционални и енергийно – ефективни транспортни системи.

Общественият транспорт ще бъде с по-малко потребление на енергия, което ще доведе до спестяване на публичен ресурс и ефективна свързаност между градските и селските райони.

Устойчивата и екосъобразна мобилност развива градската среда. Правят я по отворена, естетически издържана, приветлива и здравословна.

Въвеждането на електробуси в системите на градски и обществен транспорт ще намалят праховото и шумовото замърсяване, както и вредните емисии.

Целта на този проект, а и на последващи такива, е да се постигне устойчива мобилност, която е достъпна, социално справедлива, екологична и безпрепятствена за хората с увреждания.

ФОКУС – Информационна агенция 

Подобни публикации

Back to top button