Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураПолитика
Популярно

Община Благоевград отбелязва 24 май с богата програма

С богата програма Благоевград ще отбележи 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, и празник на града.

Честванията ще започнат в 11.00 часа с „Парад на училищата“. Шествието ще тръгне от Съдебната палата, преминавайки през ул. „Тодор Александров“ и ще завърши на площад „Георги Измирлиев“, където от 12.30 часа ще се състои празничен концерт на културни и образователни институции на града.

Програмата ще продължи с традиционна Обща изложба в Градската художествена галерия, която има и конкурсен характер. Експозицията ще бъде открита в 17.00 часа., когато ще бъдат връчени и наградите на избраните от журито творци. Предвидена е и специална награда на името на Христо Бараковски.

В 19:00 часа на площад “Георги Измирлиев” ще премине първото шествие на абитуриенти от Благоевград.

Празникът ще завърши с дългоочаквания концерт на легендата на българската естрада Васил Найденов и неповторимата Силвия Кацарова. Любимите изпълнители ще излязат на една сцена в 20.00 часа на площад „Георги Измирлиев“.

В Градската градина ще отвори врати Библиотека за един ден. Къщичката ще се превърне в заемна за малки и големи читатели, като всеки, който иска може да си извади безплатна читателска карта за Регионалната библиотека “Димитър Талев” – Благоевград.

Източник: Община Благоевград

Подобни публикации

Back to top button