Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

Онкоболницата в Благоевград вече разполага с високотехнологичен линеен ускорител за лъчетепария

Общинската болница по онкология  в Благоевград “Свети Мина”  вече разполага с  високотехнологичен линеен ускорител за  лъчетепария и специално обучен екип за работа  с него. Новата апаратура  ще позволи пациентите да получат най- модерното  и щадящо  лечение на място, без да  се налага да пътуват до столицата или в чужбина.

С решение на Общинския съвет и със заем от фонд ФЛАГ онкологичната болница инвестира близо 5,5 милиона лева  в новата апаратура за лъчетерапия, като бяха ремонтирани и помещенията, към които има специални изисквания,  каза директорът на лечебното заведение д-р Теодор Велчев

Успех за лечебното заведение е фактът, че  болницата вече е базова за обучение на млади лекари, а от половин година има и ново отделение по гастроентерология в областта на онкологията.

Въпреки, че е общинска, онкологичната болница е единствената в Югозападна България и  инвестициите в медицинските кадри и апаратура от ново поколение е  изключително  важно за спасяването на човешкия живот, каза кметът на Благоевград Илко Стоянов.

По публикацията работи: Явор Римски
Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button