Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПрепоръчани

РДНСК: Единият рафтинг комплекс в Кресненското дефиле е напълно незаконен

Рафтинг комплексът „АдвенчърНет“, зад който стои „Българска федерация по рафтинг“, е напълно незаконен и предстои да бъде премахнат. Това става ясно от становище на Регионална дирекция за национален строителен контрол(РДНСК) Благоевград, за което Еко Новини научи след запитване към Община Симитли, съобщи сайтът „Еко Новини“. Комплексът, който се намира по поречието на река Струма в Кресненското дефиле, се оказва, че няма никакви строителни разрешения за изградените постройки. Сред тях са бунгала, бар, ресторант, зала за обучения и места
за настаняване.

Освен това те са неправомерно свързани с ток и вода, а отпадните водите се изхвърлят директно в река Струма. На всичкото отгоре, комплексът е изграден в защитена зона „Кресна-Илинденци“, без да са преминати съгласувателни процедури с РИОСВ-Благоевград и Министерството на околната среда и водите. Припомняме, че зад комплекса „АдвенчърНет“ стои „Българска федерация по рафтинг“. Проверка в търговския регистър показва, че двете дружества да регистрирани на един адрес на столичната улица Оборище. Въпросната федерация, заедно със зелени активисти, беше в основата на няколкото малобройни протести срещу довършването на АМ Струма в Кресненското дефиле. Проверката на РДНСК Благоевград показва също така, че другият рафтинг комплекс, Rafting.bg, намиращ се на входа на Кресненското дефиле, има разрешителни за всички постройки, с изключение на дървена рампа за вкарване на лодки в река Струма.

Източник: Новини от Благоевград, Югозападна България – ПИРИН НЮЗ

Подобни публикации

Back to top button