Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитика

Рязко увеличение на сигналите и жалбите в РИК – Благоевград

Рязко се увеличиха сигналите и жалбите в РИК – Благоевград. Те са над 20 и са подадени от няколко партии, участващи в парламентарните избори.

В част от сигналите има твърдения , че избиратели са агитирани настоятелно за кого да дадат гласа си и организирано са отвеждани до избирателни секции в Петрич, където има струпване на гласоподаватели. Големи опашки от чакащи да гласуват има и в 8 от избирателните секции в Симитли, а в жалбата до РИК се твърди, че организацията по гласуването нарочно се бави, като се допуска само по един избирател в помещението за гласуване. Жалба е подадена и срещу секретаря на една от комисиите.

Напрежение има и между членовете в самите секционни комисии в Симитли. Това е и общината с най- висока избирателна активност до момента – 46 %. Най-малко са гласувалите в община Благоевград – 20,53 на сто. Общо за областта активността е 27%.

От Районната избирателна комисия прогнозираха, че при обработка на резултатите от гласуването ще има сериозно забавяне заради видеонаблюдението и заснемането при броенето на бюлетините. Друг масово наблюдаван проблем е и това, че машинните устройства са отпечатвали непълни бюлетини, в които не е бил отразен вота на избирателите и се налагало повторно да гласуват. Това може да доведе до сериозни грешки при попълването на протоколите с резултатите от вота.

Източник: Blagoevgrad-News – Различните новини от Благоевград и региона

Подобни публикации

Back to top button