Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

С парад на училищата Благоевград отбелязва 24 май

С парад на училищата и богата музикална програма Благоевград отбелязва 24 май и празника на града.

Честванията започнаха с шествие по централната пешеходна улица, в което се включиха ученици и учители от всички училища в града.

За празника в градската градина отвори врати библиотека на открито, от която всеки жител и гост на Благоевград днес ще може да вземе книга.

Програмата ще продължи с традиционна Обща изложба в Градската художествена галерия, която има и конкурсен характер.

Експозицията ще бъде открита в 17.00 часа., когато ще бъдат връчени и наградите на избраните от журито творци. Предвидена е и специална награда на името на Христо Бараковски.

В 19:00 часа на площад “Георги Измирлиев” ще премине първото шествие на абитуриенти от Благоевград.

Празникът ще завърши с дългоочаквания концерт на легендата на българската естрада Васил Найденов и неповторимата Силвия Кацарова. Любимите изпълнители ще излязат на една сцена в 20.00 часа на площад “Георги Измирлиев“. В Градската градина ще отвори врати Библиотека за един ден. Къщичката ще се превърне в заемна за малки и големи читатели, като всеки, който иска може да си извади безплатна читателска карта за Регионалната библиотека “Димитър Талев” – Благоевград.

Подобни публикации

Back to top button