Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпорт
Популярно

След третото място идва “глад” за първо, ще се гони победа, каза Алберт Попов след получаване на званието “Почетен гражданин на Банско”

След третото място (в Палисейдс Тахо, САЩ) идва “глад” за още по-сериозни резултати, така че със сигурност ще гоним победата и вярвам, че можем да постигнем повече, че ще го постигнем, каза в Банско най-добрият български алпиец Албер Попов, който днес беше отличен със званието „Почетен гражданин на Банско“ на официална церемония в курортния град.

“В Банско винаги се чувстваме като у дома си, когато дойдем да тренираме и да се готвим за големите състезания в чужбина. Банско неведнъж се е доказал като световен курорт, дори догодина чакаме поредните два старта за Световната купа, така че вървим в правилната посока и съм много горд, че такива състезания могат да бъдат на пистата, на която ние сме израснали”, каза още Попов.

“Всички хора, свързани с пистите, с клуб Юлен, с хората, които обработват писти, всеки, който е свързан с курорта ни оказва огромна подкрепа и знам, че това ще бъде така и в бъдеще и от наша страна мога да кажа, че ние ще даваме всичко, което зависи от нас, за да може да продължаваме да ви радваме и популяризираме спорта и този прекрасен курорт, какъвто е Банско. Ние сме обиколили света, буквално все по зимни курорти и искам да ви кажа, че трябва да имате самочувствието, че това е един от най-добрите световни курорти в ски туризма.“, каза на церемонията треньорът на най-добрият ни алпиец Ивайло Борисов, на когото днес беше връчен “Почетен знак на община Банско” за принос в популяризиране името на община Банско като център на зимния спорт и за цялостна треньорска дейност и заслуги в развитието на ските в алпийските дисциплини.

“Зад такива успехи стои огромен труд, трудът на един голям екип, чието острие е смелостта и амбицията на Алберт Попов. Разбира се, трябва да отдадем заслуженото на неговия треньор, без когото успехът е невъзможен – Ивайло Борисов”, каза при връчване на званието кметът на Банско Иван Кадев, който поздрави и Българска федерация по ски за осигуряване на подготовката на българските скиори и сноубордисти на световно ниво и за домакинствата на европейски и световни състезания.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button