Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Традиционна коледна изложба в Благоевград

Четиридесет и трима художници от Благоевградско подредиха свои картини в традиционна коледна изложба в Благоевград, която се провежда в навечерието на празника от около четири десетилетия. Тази година в двете зали на Градската художествена галерия могат да се разгледат над 80 творби живопис, пластика и приложно изкуство.

Откриването на експозицията тази вечер предизвика голям интерес сред благоевградската общественост и сред творците от града и региона. Всяка следваща година творбите стават все по-интересни в добрия смисъл на думата, коментира за БТА директорът на галерията Иван Милушев.

Това жанрово богатство е много важно най-вече за подрастващото поколение, тъй като знаем, че някои от жанровете замират, говоря в национален мащаб, и по някакъв начин трябва да се стимулира интересът към дърворезбата, традициите в дърворезбата, иконописта, керамиката. Ето тези неща ги има в нашата галерия и то много добри образци, каза още Милушев. Директорът на галерията допълни, че е радващо участието на десетина млади автори, нови имена, „които се вливат в гилдията по един много достоен начин“.

БТА

Подобни публикации

Back to top button