Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураЛюбопитноПрепоръчани

В Гоце Делчев отбелязват Международния ден на танца

Чарът и магията на танците отново ще властват в град Гоце Делчев. Тази година едно от най-атрактивните и обичани музикални събития ще е на 29 и 30 април.

Общината и Народно читалище „Просвета-1865“ организират празнично отбелязване на Международния ден на танца. За четиринадесети път жители и гости на града ще се насладят на най-красивите стъпки и кръшни народни хора в изпълнение на 13 групи от страната, Северна Македония и Турция. Интересът към този фестивал е толкова голям, че капацитетът за групи се запълни далеч преди крайния срок за записване.

Пъстрата палитра от песни, танци, музика, народни носии, усмивки и невероятен талант  ще изгрее на площад „Македония“, където над 280 участници ще покажат своите умения и ще дадат старт на голямата веселба в името на „Негово величество танца“. След това танцьорите ще преминат по улиците в центъра на града. Те ще докажат, че не знаят що е умора и ще водят дългото хоро до площад „Гоце Делчев“, където ще е сцената за техните изяви пред публиката. Този празник се превърна през годините в една от емблемите на града и вдъхновява жители и гости на Гоце Делчев със заряда и настроението си.

Доцент Георги Гаров ще проведе открит урок по народни хора в неделния ден с всички желаещи в Градския парк. Сигурно е, че стотици хора ще си подадат ръка, обединени от любовта към народното танцово изкуство. Голямото пъстро хоро пък ще се извие край беседката в зеления оазис на града.

Източник: https://regiona.bg/

Подобни публикации

Back to top button