Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

Въпреки протестите строят пътен възел Кресна

Започва строителството на пътен възел Кресна и връзките към него, част от най-прблемния лот на АМ “Струма”. Въпреки протестите на местните жители регионалният министър Иван Шишков дава старт на изграждането. От пресцентъра на министерството информираха, че той ще пристигне на място в 11.00 часа днес.

Според съобщението, пътният възел при Кресна не предопределя строителството на магистралата. Припомняме, че на 11 май, протестиращи срещу строителството на АМ “Струма” през Кресненското дефиле се срещнаха с Иван Шишков. На митинга пред МРРБ недоволните поискаха да бъдат спрени всякакви опити за разрушаване на Кресненския пролом, но се доказа дни по-късно, че не са чути исканията им.

Протестиращите не са против изграждането на магистрала, но тя да бъде изнесена и в двете посоки извън Кресненския пролом, коментираа пред Еновина организаторите на серията протести. Предложен им е бил вариант да бъде изграден обходен път, който да минава през Кресна. Това обаче ще лиши земеделците в района от пасища и земеделски имоти. Освен това превръщането на главен път Е-79 в еднопосочен, пътуването ще се удължи с 40 километра. Кресненци няма да отстъпят от исканията си автомагистралата да е извън Кресненското дефиле.

Източник: Новини Благоевград, региона и България – ENOVINA.BG

Подобни публикации

Back to top button