Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Изчезна гербът на Благоевград

Ето къде изчезна гербът на Благоевград, който бе изрисуван на Главен път Е-79

Гербът на Благоевград, който бе изрисуван на входа и изхода на града по Главен път Е-79, е бил премахнат умишлено, стана ясно по време на днешното заседание на Общинския съвет, предаде репортер на “Фокус“.

Във връзка с въпрос, зададен от най-новия общински съветник Милан Богдански – колко е струвало изрисуването на герба и защо той е бил премахнат механично само няколко седмици, след появата му, кметът на Благоевград Илко Стоянов заяви, че Общината не е платила нито лев.

“Изрисуването на герба беше дарение, а премахването му бе наложено от ОДМВР – Благоевград и г-н Кандев, който така или иначе си има виждания да не работи добре с общината“, каза градоначалникът.

Кметът на Благоевград уточни, че си е направил специално проучване по темата, в рамките на което е установил, че и в други български градове има подобни гербове по пътното платно. За пример той даде Шабла, Бяла, Етрополе, Пловдив.

“Оказа се, че няма никакъв проблем, не пречат на никой. Очевидно директорът на ОДМВР – Благоевград не го приема за добро“, прибави Стоянов и допълни, че вече са били пуснати съгласувателни писма до ОДМВР – Благоевград и Агенция “Пътна инфраструктура“, от които се иска разрешение за повторната им направа.

Общинският съветник от БСП д-р Владимир Пандев категорично се противопостави на идеята – гербът на Благоевград да бъде рисуван по пътните платна.

“Аз съм против символи да се поставят на пътното платно. Всеки с колата си, с краката си, с каруцата си ще стъпва по това нещо. Не мисля, че подобен символ трябва да е на път и да се гази. Това не е културно“, коментира той.

Противопоставяне по темата има и сред обществеността в Благоевград. Едни намират идеята за много хубава, други са на мнение, че действително не е правилно до газим върху символите си.

Източник: Фокус

Подобни публикации

Back to top button