Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Мече се роди в благоевградския зоопарк

Кафяво мече е най-новият обитател на благоевградския зоопарк. То е в добро здравословно състояние и се чувства спокойно.

Кметът Илко Стоянов посети зоологическата градина, за да направи оглед на новоремонтираното пространство, обитавано от малкото и неговата майка.

Веднага след раждането на мечето Община Благоевград предприе действия по преустройство на местообитанието, за да може новороденото да бъде отделено от бащата с цел предотвратяване на агресия от страна на мъжкия екземпляр.

„Появата му на бял свят е голяма радост за нас. То вече излиза от бърлогата и опознава природата около него. Освен, че бозае, започваме да му даваме и подходяща храна – плодове, зеленчуци и т.н.“, коментира директорът на зоопарка д-р Крум Попниколов.

Бащата на мечето е изолиран посредством нов електропастир, изграден е и нов басейн, като между животните има визуален контакт.

Предстои да бъде извършен ветеринарномедицински преглед, за да бъде установен и полът на бебето мече.

В зоопарка в Благоевград има над 300 броя. животни, в това число и птици, като за тях се полагат всички необходими грижи. Те имат индивидуални ветеринарно-медицински картони, както и утвърдени индивидуални хранителни дажби според вида.

Предстои и обновяване на зоопарка в Благоевград. То е заложено в Плана за интегрирано развитие на Общината (ПИРО), като дейностите ще стартират след като започне усвояването на средства от европейските фондове.

Източник: Община Благоевград

Подобни публикации

Back to top button