Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Мисия в Косово

Благоевград изпрати 114 военни, сред които 7 дами, на мисия в Косово и Босна и Херцеговина

Tържествен ритуал по изпращане на военнослужещи в Косово и Босна и Херцеговина се състоя на площад „Македония” в Благоевград.

114 български военнослужещи, сред които 7 дами, заминаха на участие в оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово и във военна операция на ЕС в Босна и Херцеговина “АЛТЕА”.

Приемащ строя бе командирът на Трето бригадно командване полковник Митко Балтов.

Гости на ритуала бяха заместник-началникът на отбраната ген.- майор Михаил Попов, командирът на съвместното командване на силите ген. Валери Цолов, командирът на Сухопътните войски ген.- майор Деян Дешков.

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов подари икона на заминаващите и им пожела на добър час. Ген. майор Михаил Попов също им подари икона на Свети Георги от името на министъра на отбраната.

В своето слово командирът на Трето бригадно командване полковник Митко Балтов изказа своята увереност, че през напрегнатите дни и нощи на работа под българския национален флаг военнослужещите успешно и съвестно ще изпълняват възложените им задачи.

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим извърши молебен и поръси за здраве военнослужещите.

С преминаването в тържествен марш на представителните роти от военно формирование 26 400 – Благоевград, завърши тържественият ритуал по изпращане на военнослужещите.

На ритуала присъстваха и близките и семействата на заминаващите военнослужещи, които им пожелаха да се завърнат живи и здрави.

Източник БНР

Подобни публикации

Back to top button