Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Митрополит Серафим откри кабинет по религия в Сандански

В Трето основно училище „Христо Ботев“ в Сандански беше открит кабинет по религия. В него ще се провеждат занятията с учениците от втори, трети и четвърти клас.

Кабинетът беше официално открит и осветен от Неврокопския митрополит Серафим. При откриването митр. Серафим се обърна към присъстващите, като изрази радостта си от начинанието на училището да обособи специална среда, в която да се преподава религия. „Похвално е начинанието да има място, предназначено за този предмет, защото в него е добре да има икони, текста на Свещеното Писание, материали, които подпомагат работата на учителя“, каза владиката.

Кабинетът е създаден с подкрепата на директора на училището Румен Сидеров. За местни медии той разказа, че специално обособената класна стая за заниманията по религия дава възможност да се създаде подходяща духовна атмосфера, в която да се усвояват знанията по предмета. Желанието ни е да учим децата на добро и на християнските добродетели.

Преподавател по дисциплината е Иванка Иванова, богослов. Тя е редовен учител в училището и освен религия преподава и музика.

Трето ОУ е първото училище в Сандански, в което се изучава религия от 2014 г. Сега в него 300 деца изучават този предмет като факултативен учебен час.

Източник: ПИРИНСКО – НОВИНИ ОТ ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

Подобни публикации

Back to top button