Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпорт
Популярно

Над 100 състезатели се впускат в зрелищна надпревара по планинско колоездене „Epic Enduro Blagoevgrad 2023“

Рекорден брой състезатели от страната и чужбина ще вземат участие в зрелищна надпревара по планинско колоездене „Epic Enduro Blagoevgrad 2023“. Спортното събитие, организирано от клуб „ Генезис Епик“ и Сдружение “ЛФФ Ендуро Благоевград” със съдействието на Община Благоевград, ще се проведе на 22 (събота) и 23 (неделя) април.

Участниците ще бъдат разделени в категории PRO, Хоби клас и E Bike, като трасетата са с различна дължина и трудност според класовете. Планинското състезание обхваща районите ЦГЧ, землищата на селата Дъбрава и Делвино, и парк „Бачиново.

По програма в събота организаторите са включили регистрация на участниците и тренировки. Стартът ще бъде даден в неделя в 8.00 часа, финалът е в 16.00 часа, когато ще бъдат наградени и победителите.

Състезанието е част от календара на Българската федерация по колоездене и ще се проведе по утвърдените правила на Световните Ендуро серии (EWS) и Международния колоездачен съюз (UCI).

„Тази година се радваме на изключително голям интерес, имаме записани над 100 състезатели, сред които представители от Гърция, Турция, Англия, Холандия, Словения, Сърбия. Старт-финалната зона ще бъде площад „Македония“ в Благоевград, като за първи път в ендуро състезанията в България са включени Хоби клас и E Bike“, споделиха организаторите.

Картата на състезанието, етапите, денивелацията и общите километри на трасето са както следва:

SS1 – Дъбрава/Dabrava

SS2 – Заева/Zaeva

SS3 – Найлонка/Nailonka

SS4 – 04З/O4Z

POWER STAGE

ХОБИ клас 2 етапа Дъбрава и Заева

ПРО клас 4 етапа Дъбрава/Заева/Найлонка/О4З

E Bike 5 етапа Дъбрава/Заева/Найлонка/О4З/Пауър стейдж-изкачване

Положителна денивелация

ХОБИ клас 700 метра

ПРО клас 1420 метра

E Bike 1650 метра

Общо километри

ХОБИ клас 21км.

ПРО клас 35км.

E Bike 46км.

Източник: Община Благоевград

Подобни публикации

Back to top button