Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Сандански: Археологически музей приключи проект „Съхранение и опазване на ДКЦ: доставка на оборудване за фондохранилище“

Приключи изпълнението на проект „Съхранение и опазване на ДКЦ: доставка на оборудване за фондохранилище“, финансиран от Министерство на културата по Програма за финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство, музеите и визуалните изкуства по Договор № РД 11-06-314/10.10.2022г.

Проектът е на стойност 38 472.00лв, от които 75% са безвъзмездна финансова помощ от Министерство на културата, а 25% са съфинансиране от страна на Археологически музей – Сандански.

С тези средства бяха закупени част от стелажите за фондохранилището на Археологически музей-Сандански, което се намира в мазето на ГУМ.

Останалата част от стелажите е закупена от музея със собствени приходи през 2022 г.

Със закупуването и монтажа на тези съоръжения се създават условия за правилното съхранение и изучаване на фондовите единици.

Усилията на музея ще продължат в тази посока, като предстои изпълнението на нови етапи от ремонтните дейности във фондохранилищата.

Източник: Sandanski1 – Новините на Сандански

Подобни публикации

Back to top button