Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Николай Шушков се кандидатира за кмет на Благоевград

Лазар Причкапов му води комитета: Победа будет за нами!

Бившият областен управител и бивш зам.-министър на регионалното развитие от служебния кабинет на Гълъб Донев Николай Шушков днес обяви, че се кандидатира за кмет на Благоевград. Той ще бъде издигнат като независим, от Инициативен комитет, начело с Лазар Причкапов – бивш кмет от 2002 до 2007 г., бивш първи секретар на ОК на БКП, член на ЦК на БКП, изключен от партията, защото се обявява против свалянето на Тодор Живков. В комитета е и последният армейски генерал от времето на соца ген. Любен Петров. Шушков е смятан за кандидата на президента Румен Радев.

В комитета са над 40 известни и авторитетни благоевградчани, сред които са певицата Мая Нешкова, музикантът от ФСБ Косьо Цеков, солистката на ансамбъл “Пирин” Руска Стоименова, националът от САЩ 94 Петър Михтарски, сериозни бизнесмени, лекари, както и д-р Милен Врабевски и основателят на Икономическа зона “Тракия” инж. Пламен Панчев. Неврокопският митрополит Серафим преди дни лично е дал благословията си Шушков да се включи в кметската надпревара.

64-годишният Николай Шушков е бил зам.-кмет на Лазар Причкапов. Близо 20 г. е работил в системата на митниците, като е бил и директор на Регионална митница-София. Притежава опит и професионални умения, придобити от работа му в областта на международния транспорт и логистика. Бил е ръководител на Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ТПА“ София“ ЕАД. Висшето си образование е завършил в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна. Има собствен бизнес с международни товарни превози.

“Инициативният комитет може да прерасне и в изборна коалиция, ако бъдем припознати от политически партии и патриотични движения. Взех едно от най-трудните решения в живота си, това е огромна отговорност. Ще работя за повече и по.високо платени работни места, за повече инвестиции и създаване на Индустриална зона”, каза Шушков при представянето си.

“Кольо, посвещавай се на хората. Работи за Благоевград и неговите отрудени хора. Тук има проблеми, които са за два мандата, но първо нека да спрем движението на Благоевград надолу във всички сфери. Една общност се управлява, когато е спокойна, в която не живее гладен народ, а народ, който има сигурност в бъдещето си. Градът трябва да се развива във всички сфери, но най-важното е икономиката. Няма ли икономика, няма пеене, няма песен, песента ще бъде тъжна. Ще има нарочно подставени лица, които да те заблуждават и подвеждат. Внимавай! Екипът ти трябва не да ти помага, а да работи и ти да му помагаш”, пожела Причкапов на кандидат-кмета и завърши думите “Победа будет за нами! Напред и нагоре”.

Източник: 24 часа

Подобни публикации

Back to top button