Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Община Благоевград ще отбележи Свети Дух с водосвет на 5 юни

Община Благоевград ще отбележи християнския празник Св. Дух с водосвет при Кръста над града, на 10 юни на мотопистата край с. Зелен дол ще бъде даден и курбан за здраве

Община Благоевград организира водосвет за здраве на жителите на града. Той ще бъде отслужен при 33-метровия кръст в мемориален комплекс „Памет и вяра“.

Ритуалът ще се проведе на 5 юни, когато се отбелязва християнският празник Свети Дух, а началният час е 10.00 ч.

На 10 юни в около 12.00 часа на мотопистата край с. Зелен дол кметът Илко Стоянов ще даде курбан за здраве и благополучие на жителите на общината. Малко по-рано, от 10.00 часа, на същото място ще започне първото по рода си изложение на животни.

В рамките на инициативата фермери от Благоевград и областта ще представят селекция от расови коне, овце, кози, крави, бикове, кучета и т.н.

Ще бъдат предлагани и млечни и месни продукти, произведени в български ферми, а контролът ще се осъществява от Българска агенция по храните.

Гостите на изложението ще станат свидетели и на атрактивни демонстрации, ще могат да се докоснат и до автентични костюми.

Източник: Новини от Благоевград, Югозападна България – ПИРИН НЮЗ

Подобни публикации

Back to top button