Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Три дни джаз под звездите от 8-ми юни

Джаз вечери под открито небе започват в Благоевград. Музикалните изпълнения са в Градската градина.

Концертите започват в 20.00 часа на открита сцена. Посветени са на 30-годишнината от основаването на Биг Бенд – Благоевград и са в дните 8, 9 и 10 юни.

Първи са Биг Бенд и солисти – ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“, Музикално училище „Престо“ и Вокално студио „Фа диез“. Този проект е начин да се съчетае професионализмът на утвърдените музиканти и талантът на начинаещите творци, които на една такава сцена придобиват по-голяма увереност и опит, начин за по-пълноценна приемственост на поколенията.

На 9 юни са Антони Дончев и проекта „На крачка от мистерията“, създаден да съчетае два свята на необятност – този на традиционния български фолклор и на импровизацията, музиката на момента. Българският фолклор е представен в най-чистата му форма – през кристалните гласове София Янева и Христина Ненкова, и виртуозните инструменталисти Валери Димчев, Веселин Катерински и Орхан Гюзелев. За техни партньори са избрани музиканти, които създават днешния облик на джаза и импровизационната музика като Венцислав Благоев, Михаил Иванов и Стоил Иванов.

На 10 юни на откритата сцена излизат Мишо Йосифов и „Новините в джаза“. Идеята на популярния тромпетист, композитор, аранжор и преподавател е да събере млади музиканти, сред които Лъчезар Кацарски. Групата на Мишо Йосифов, заедно с негови настоящи и бивши студенти от НМА “Проф. Панчо Владигеров”, ще представи богат репертоар от джаз, блус, фънк и латино пиеси, сред които са и красивите авторски композиции от дебютния им албум “Първа емисия”, който от пролетта на тази година формацията презентира с поредица от концерти в страната.

Източник: Новини Благоевград, региона и България – ENOVINA.BG

Подобни публикации

Back to top button