Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбразованиеТОП новини

Проф. Николай Марин е новият ректор на ЮЗУ “Неофит Рилски”

Проф. Николай Марин е новият ректор на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Изборът бе направен днес на общо събрание, а резултатите от гласуването са 275 гласа „за“ кандидатурата на проф. Марин от общо 339 гласували. Другият претендент за ректор на висшето училище в Благоевград бе проф. Преслав Димитров.

Проф. Николай Марин е възпитаник на Югозападния университет „Неофит Рилски“, като е бил зам.-декан и впоследствие декан на Правно-историческия факултет на университета.

В началото на днешното общо събрание досегашният ректор на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков отчете свършеното от ръководния екип на университета. Проф. Юруков бе начело на университета два мандата.

По време на отчета проф. Юруков отбеляза, че половината от мандата 2019 г. – 2023 г. е преминал под знака на ковид пандемията, което се е отразило на здравето, на рефлексите, на навиците на присъственото обучение. Усвоихме нови прийоми на работа в електронна среда, което позволи да не нарушаваме ритъма в учебния процес и да изпълним изискванията на учебните програми, каза още ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Проф. Юруков обобщи и започнати вече проекти, свързани с ремонт на осми корпус, предстоящи ремонти на студентските общежития към университета, изграждане на фотоволтаичен парк.

През годините ние израснахме много, промени се климата в нашето академично семейство, посочи още проф. Юруков. „За мен беше изключителна чест и отговорност да бъда ректор на Югозападния университет“ каза на финала на своя отчет проф. Борислав Юруков, което бе посрещнато на крака и с аплодисменти от преподавателите на общото събрание.

БТА

 

Подобни публикации

Back to top button