Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини

Рафтъри с позиция за пътя през Кресненското дефиле

Клуб Rafting.bg обяви официално позицията си по казуса с пътя през Кресненското дефиле. Рафтърите, които развиват спортна и туристическа дейност във водите на Струма, подкрепят довършването на магистрала Струма през Дефилето.

“Провокирани от протестите срещу довършването на АМ Струма през Креснеснкото дефиле, ние от Rafting.bg, като собственици на рафтинг клуб, развиващ спортна и туристическа дейност по река Струма, изразяваме нашата категорична позиция, че подкрепяме изграждането на АМ Струма през Кресненското дефиле”. Според тях довършването на магистралата е изключително важно за техния бизнес, тъй като значително ще улесни достъпа на хората, посещаващи обекта им. „Всеки един вариант извън одобреният ще отдалечи далеч във времето довършването на АМ Струма, което ще се отрази изключително негативно на работата ни”, категорични са рафтърите.

Публикуваме още от позицията на рафтинг клуб Rafting.bg: “Смятаме, че вариантът с разделени трасета в двете посоки не позволява интервенция и строителство върху коритото на река Струма. Всъщност безопасното и спокойно пътуване е изключително важно за нашия бизнес. То е важна предпоставка, защото подобен тип активности на открито като трекинг, рафтинг и други, каквито провеждаме в района на Струма, предполагат работа с клиенти по предварително записан график. Тоест за клиентите е важно да могат да пътуват бързо, удобно и безопасно по пътя до нашата рафтинг база и обратно към дома или мястото, където са отседнали. Важно е да могат да преценят правилно времето за придвижване, без да попадат в безкрайни и изнервящи задръствания на идване или тръгване, за да запазят доброто си настроение преди и след преживяването във водите на Струма. Естествено, при реализиране на проекта с разделени трасета, връщането на клиентите в базата след преминаване на рафтинг трасетата, би означавало по-дълъг път в сравнение с настоящия, но това е малко неудобство в сравнение с ползите, които ще са налице вследствие на един по-добър път – магистрала с две платна. Всеки един вариант извън одобреният ще отдалечи далеч във времето довършването на АМ Струма, което ще се отрази изключително негативно на работата ни. Надяваме се, че нашето мнение – на хора реално работещи по река Струма, ще бъде взето под внимание и довършването на АМ Струма да стане факт в най-близко бъдеще”.

Източник: Новини Благоевград, региона и България – ENOVINA.BG

Подобни публикации

Back to top button