Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини

Слагат контейнери за биоразградими отпадъци в Благоевград

124 нови контейнера, предназначени за разделно събиране на биоразградими и/или зелени отпадъци, се поставят на различни места в града и част от малките населени места на територията на община Благоевград.

Съоръженията са тип „бобър“ и са с вместимост 1,1 куб. м.

Обхванати са райони около паркове, детски и учебни заведения, обществени сгради, райони с ниско застрояване и др.

Основната цел е чрез контейнерите и тяхното използване да бъде намалено количеството депонирани битови отпадъци чрез осигуряване на допълнителен капацитет за разделно събиране и рециклиране.

Кратността на обслужване ще става веднъж в седмицата, което гарантира регулярното и навременно почистване на контейнерите и поддържане на добрия естетически вид на площадките, на които са разположени.

Контейнерите сe поставят във връзка със стартиране на проект „Композираща инсталация за разделно събирани биоразградими и/или зелени отпадъци от общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево“.

Община Благоевград апелира гражданите да използват съдовете само по предназначение и в тях да не се изхвърля смесен битов отпадък!

По публикацията работи: Ива Сеизова
Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button