Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Новини

Стартира регистрацията за MultiTalent Quest 2023

Големите награди са една 100% и две 50% стипендии за обучение в Американския университет в България

Вече е отворена регистрацията за първия кръг на състезанието AUBG MultiTalent Quest, което Американският университет в България организира за седма поредна година. Голямата награда е пълна стипендия за четирите години на обучение в АУБ. Втора и трета награда пък дават възможност на участниците да спечелят финансиране за 50% от таксата за обучение.

AUBG MultiТalent Quest е уникално международно мултидисциплинарно състезание в два кръга за ученици от 11-и клас, които владеят английски език на високо средно ниво и имат богата обща култура.

Куестът е насочен към всички гимназисти в 11 клас, които искат да премерят сили със свои връстници, доказвайки дарбите си в математиката, дебатите, социалното предприемачество, както и изкуствата или спорта. По време на състезанието финалистите ще имат възможност да изпробват уменията си в различни области, като същевременно се забавляват и срещат нови приятели в кампуса на университета в Благоевград.

Желаещите трябва да попълнят формата за кандидатстване до 1 май 2023 г. Необходимите материали за участие в първи кръг са: академична справка за 9-и и 10-и клас, 30-секундно креативно видео, формуляр за родителско съгласие. Жури ще отсее финалистите от първи кръг след провеждането на интервю.

Вторият кръг на MultiTalent Quest ще се състои между 8-и и 10-и септември 2023 г. Финалистите от първи кръг ще бъдат поканени в кампуса на университета, където ще се състезават с умения, знания и талант по три задължителни дисциплини – „Математика и аналитични знания“, „Социални предизвикателства“ и „Дебати“. „Математика и аналитични знания“ е индивидуална дисциплина, докато „Социални предизвикателства“ и „Дебати“ са отборни дисциплини. Екипите ще бъдат разпределени от организаторите на състезанието. Участниците ще се запознаят със своите съотборници, когато започне състезанието. В допълнение трябва да изберат и в коя от дисциплините по избор ще се състезават – „Изкуства“ или „Спорт“.

За да е максимално комфортно по време на подготовката за кандидатстване, АУБ е публикувал подробни инструкции както за 30 секундното видео, така и за подготовката за интервюто. Инструкциите и още допълнителна информация може да намерите на страницата: https://www.aubg.edu/quest/

Записването и участието в състезанието са безплатни. Екипът на АУБ ще се погрижи за настаняването и храната по време на състезанието.

Оригиналната идея за AUBG MultiTalent Quest се заражда в диалог между Асоциацията на възпитаниците на АУБ, студенти, преподаватели и служители. Състезанието не само проверява знанията в области като математика и английски език, но и комуникационни умения, екипна работа, управление на времето и социална ангажираност. Тази особеност го прави уникално в сравнение с другите ученически състезания, фокусирани върху една сфера. AUBG MultiTalent Quest се стреми да пресъздаде истинския живот, тъй като професионалното развитие днес не зависи от познанията само в една академична дисциплина.

Източник: Blagoevgrad-News – Различните новини от Благоевград и региона

Подобни публикации

Back to top button